Arzu Kartum

Kurumsal İletişim Koordinatörü

Arzu Kartum 1977 yılında İstanbul’da doğmuştur. 1995 yılında Sarıyer Ticaret Meslek Lisesi muhasebe bölümünden mezun olduktan sonra 1996-1999 yılları arası Tufan otomativ LTD. ŞTİ.nde, 1999-2004 arasında ise Hazal Giyim LTD. ŞTİ.’nde yönetici sekreterliği ve ön muhasebe görevlerinde bulunmuştur. 2010 yılında Türkiye Alzheimer Derneği Genel Merkez’de sekreterlik ve ön muhasebe görevleriyle çalışmaya başlayan Arzu Kartum, 2023’ten itibaren Dernek Genel Merkez’de Kurumsal İletişim Koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

arzu@alzheimerdernegi.org.tr

Ümmügül Geyik

Eğitim ve Sağlık Koordinatörü

Ümmügül Geyik 1 Mart 1968 yılında Tekirdağ’ da doğmuştur. İstanbul Tıp Fakültesi Sağlık Meslek Kolejinden 1986’da mezun olmuştur. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalında göreve başlayarak 7 yıl servis hemşireliği yapmış, sonrasında 18 yıl sorumlu hemşire olarak görevine devam etmiştir. 1996-1997 öğretim yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Sağlık Programları Hemşirelik Bölümünde eğitimini tamamlamıştır. 2002 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hemşirelik Hizmetleri kapsamında ISO Kalite Programlarında görev almıştır. Bilimsel Kör Nokta çalışmalarına katılmıştır. 2010 yılında İlk Yardım Eğitmeni sertifika programına katılmış ve eğitimler vermiştir. 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığının Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünde gerçekleşen 520/384 saatlik “Yaşlı Refakatçisi” programını başarıyla tamamlamıştır. 2012 yılında gerçekleşen 2.Ulusal Alzheimer Kongre kapsamında gerçekleştirilen “Hasta Yakınları İçin Bilgilendirme ve Bakım Kursu’na katılım sağlamıştır. 2014 yılında Sanat Psikoterapileri Derneği’nin Fransız Lape Hastanesi, Alzheimer Derneği ve UNESCO Uluslararası Dans Konseyi İşbirliğiyle gerçekleştirilen “Demans Tedavisinde Geleneksel Dans ve Müziklerin Terapötik Kullanımı” seminer ve atölye çalışmasına katılmıştır. 2015 yılında Sarıyer Kaymakamlığı Şefkatli Eller İş Başında Projesi kapsamında “Usta Öğretici” olarak görev almıştır. 2011-2023 yılları arasında Türkiye Alzheimer Derneği Özel Gündüzlü Bakım ve Evde Bakım Yaşlı Hizmetleri Merkezinde Sorumlu Hemşire olarak çalışmıştır. Halen Türkiye Alzheimer Derneğinde Eğitim Hemşiresi olarak  görevine devam etmektedir.

alzgunduzyasamevi@gmail.com

Ezgi Gizem Gürbüz

Proje Geliştirme Koordinatörü

Ezgi Gizem Gürbüz 1999 yılında İstanbul’da doğmuştur. 2017 yılında Dede Korkut Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra lisans eğitimini 2018’de tam burslu girdiği Koç Üniversitesi’nde Psikoloji & Hemşirelik bölümleriyle çift anadal; Medya ve Görsel Sanatlar bölümüyle yandal yaparak tamamlamıştır. Lisans eğitimi süresince başta Türkiye Alzheimer Derneği olmak üzere hem ulusal hem uluslararası (Avustralya Sidney Üniversitesi Nöropsikoloji Kliniği, Almanya Tübingen Üniversite Hastanesi, vb.) stajlar yapmıştır. Ocak 2024’ten beri Türkiye Alzheimer Derneği Genel Merkez’de Proje Geliştirme Koordinatörü olarak çalışmaktadır. Türk Psikologlar Derneği üyesidir. Kendisi aynı zamanda hasta yakınıdır.

ezgi@alzheimerdernegi.org.tr

Füsun Kocaman

Uluslararası İlişkiler ve Proje Yönetim Koordinatörü

1957 yılında Kırıkkale’de doğan Füsun Kocaman, 1975 yılında Istanbul Amerikan Robert Lisesinden, 1979 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2005 yılında Istanbul Teknik Üniversitesi Enformasyon Sistemleri Enstitüsü’nden yüksek lisans derecesini almıştır.

1980-1991 yılları arasında Türk Telekom’da proje mühendisi ve başmühendis olarak, 1991-1994 yıllarında Alo Bilgi Telekomünikasyon Sistemleri A.Ş.’de Teknik Müdür olarak çalışmıştır. 1994 yılında Bilgi Üniversite’sini kuran çekirdek ekipte yer almış ve 2009 yılına kadar Üniversite’de Bilgi İşlem Müdürü, Genel Sekreter Yardımcısı, Online Eğitim Direktörü, CIO görevlerini yürütmenin yanı sıra, 15 yıl boyunca Business Information Systems dersleri vermiştir.

5 Mayıs 2014’ten beri Türkiye Alzheimer Derneğinde görev yapmaktadır.

fkocaman@alzheimerdernegi.org.tr

Genel Merkez Çalışanları