MERSİN/ Mezitli Gülbahar Özmen AKTİF YAŞ ALMA EVİ

(ÖDAEBM)’nin “Aktif Yaş Alma”  faaliyetleri için ayrılmış olan giriş katında, haftanın beş iş gününde olmak üzere, belirli bir program dahilinde düzenlenen gönüllü aktiviteler ve kurslarla Alzheimer  hasta yakınları desteklenmekte, hastalıkla ilgisi olmayan sağlıklı yaşlılara da, kaliteli bir yaşlılık dönemi geçirmeleri ve toplumsal hayata etkin olarak katılmaları için fırsatlar sunulmaktadır. Yüzlerce yaşlının katıldığı faaliyetlerden bazıları şunlardır:

➢ Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği Koro Çalışmaları,

➢ Tiyatro, İşaret Dili Çalışmaları, Söyleşiler,

➢ Oryantiring Çalışması (harita yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana karşı yarışılan bir spor),

➢ Miyuki Çalışması (adını taşıyan boncukla yapılan takı tasarımı),

➢ Yoga, Ritim,

➢ El Sanatları, Ebru, Resim, Seramik, Patchwork (Kırk Yama), Makrome, Ahşap Hediyelik Eşya

yapımı, Ahşap Boyama, Deri Çanta Cüzdan Yapım Çalışmaları,

➢ Nefes Egzersizleri, Fiziksel Egzersiz Çalışmaları,

➢ Psikodrama ve Psikolojik Destek Grupları,

➢ Farklı konularda ve uzmanların katıldığı Bilgilendirme ve Eğitim Toplantıları,

➢ Zeka Oyunları, Tavla Partileri,  Çay Saatleri, İmece Mutfak Çalışmaları,

➢ Geziler, Anma Günleri, Milli ve Dini Bayram Kutlama Programları,

➢ Bahçe-Bitki Çalışmaları vb.

MERSİN YAŞLI DAYANIŞMA EVLERİ:

Mersin’in Tarsus ve Mezitli ilçelerinde Derneğin öncülüğünde, yerleri Belediyeler tarafından tahsis edilen “Tarsus Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi” ve “Mezitli Gülbahar Özmen Aktif Yaş Alma Evi” adları ile “AKTİF YAŞAM EVLERİ” kurulmuştur.   Yaşlı Dayanışma Evleri “Mezitli Kıdemlileri” ve “Tarsus Melekleri” diye adlandırılan Derneğin üye ve gönüllüleri tarafından işletilmekte, içerisinde yapılmakta olan aktiviteler katılımcıların ilgi alanları gözetilerek planlanmaktadır.

➢ Derneğimiz; Tarsus‘ta hayata geçirilen, “Zübeyde Hanım Bütünleşik Gündüz Yaşam Evi Projesi” nin fikir sahibidir. Tarsus Belediyesi‘ne çalışma tasarımı, mimari, personel eğitimi, aktivite yönetimi konularında danışmanlık yapmıştır.

➢ Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Özel Demans–Alzheimer Engelli Bakım Merkezi’nde halen 65 personel çalışmaktadır.

➢ Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’nin 172 üyesi, 1 personeli ve yüzlerce gönüllüsü bulunmakta olup, Dernek çatısı altında bulunan herkes; kendisini bu “GENİŞ AİLE”nin bir parçası olarak görmektedir.

Alzheimer hastası bakımının inceliklerinin uygulanmasında ve geliştirilmesinde adeta bir mutfak görevi gören bu merkez, bilgilerini yurdumuzun dört bir yanına yaygınlaştırmayı amaçlamaktadır.

 

 

MERSİN ÖZEL DEMANS-ALZHEİMER ENGELLİ BAKIM MERKEZİ

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi 2006 yılında faaliyete geçmiştir. Derneğin amacı Alzheimer hastalığı konusunda toplumda farkındalık yaratmak ve hasta yakınlarına destek olmaktır. Dernek bu amaçla birçok proje gerçekleştirmiştir. Bu projeler içerisinde en önemlisi, Demans/Alzheimer hastalarına gündüzlü veya sürekli bakım hizmeti vermek ve hasta yakınlarının bakım yükünü azaltmak için tamamı toplanan bağışlarla inşa ettirilen “Yaşlı Yaşam Merkezi” Projesi’dir.

Yaşlı Yaşam Merkezi, Yenişehir Belediyesi tarafından tahsis edilen arsa üzerine, Mersin Valiliği’nin izniyle toplanan bağışlarla, Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi tarafından 3,5 yıl gibi kısa bir sürede yaptırılmış ve 02.10.2016 tarihinde açılışı yapılarak faaliyete başlatılmıştır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı nezdinde yapılan çalışmalar ve merkezimizde düzenlenen Çalıştaylar sayesinde, Bakanlığın Alzheimer hastalarını “Engelli” statüsünde kabul ederek onaylamasıyla, 2017 yılı başında “Yaşlı Bakım Merkezi“ olarak hizmet vermeye başlayan kurumun ismi; 2018/Mayıs ayı itibariyle   “Özel Demans Alzheimer Engelli Bakım Merkezi” olarak değiştirilmiştir.

Özel Demans-Alzheimer Engelli Bakım Merkezi (ÖDAEBM)‘nin projesi, dünyadaki örnek modeller yerinde görülüp incelendikten sonra, şehrin coğrafi özellikleri ve hastaların özel ihtiyaçları gözetilerek gönüllü bir mimar tarafından çizilmiştir. Proje uygulamasında aracı kullanılmamış Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge’nin özel çabasıyla, yönetim kurulunun desteğiyle, gönüllü mimarlar ve diğer gönüllülerin işbirliğiyle inşaat tamamlanmıştır. Binanın içindeki her türlü detayda (kapı pervazları, seramikler vb.) hastaların özel durumları gözetilmiştir.

ÖDAEBM’de, 93 hastaya sürekli ve palyatif bakım; 30 hastaya gündüzlü bakım verilmektedir.

Sürekli bakım verilen hastalara 24 saat, Alzheimer hastalığının ilk ve orta evrelerinde olan hastalara da hafta boyunca yarım gün ya da tam gün profesyonel kişiler tarafından sağlık ve bakım hizmeti verilmektedir. Gündüzlü bakım hizmeti verilen hastalara, potansiyellerini güçlendirmeye yönelik terapotik  (iyileştirici) aktiviteler uygulanmaktadır.

Kalite standardı IQNEt sertifikası ile belgelenen ve ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi uygulanmakta olan Merkezde Prof. Dr. Aynur Özge tarafından geliştirilen “ALZHEİMER İÇİN BASAMAKLI ÇÖZÜM MODELİ” uygulanmaktadır.

18 EYLÜL 2018   DÜNYA ALZHEİMER FARKINDALIK GÜNÜ BASIN TOPLANTISI

20 EYLÜL 2018  TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROMUZ   UNUTANLARI UNUTMADI

20 EYLÜL 2018  MERBİSDER  PEDALLARINI ALZHEİMER GÜNÜ İÇİN ÇEVİRDİ

21 EYLÜL DÜNYA ALZHEİMER FARKINDALIK GÜNÜ

ÜLKEMİZDE VE DÜNYADA BENZERİ OLMAYAN ALZHEİMER EĞİTİM KAMPININ 7.Sİ MERSİN DE BAŞLADI…

“Bilgi ve paylaşmak en önemli silahtır zor dönemeçleri geçerken yol gösterici aradığınızda” diyor Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge. Hele bir de sevgiyle paylaşan bir aileye katılma seçeneği varsa, bu adeta piyangodan büyük ikramiyeyi kazanmak gibidir diyor ve giderek genişleyen aileye İstanbul, İzmir, Denizli, Ankara, Gaziantep, Adana gibi illerden gelen 30’a yakın misafirle birlikte yepyeni bir deneyime yelken açıyorlar… Bu yıl 7.si yapılan kampa olan ilgi her geçen yıl daha da artıyor. Ön kayıtta yüzü aşkın katılımcı olması kampın üçyüzü aşkın kişiye hizmet vereceğini gösteriyor geçmiş tecrübelerden…

Yıllardır örnek bir imece ruhu ve azimle inşa ettikleri Yaşlı Yaşam Merkezi’nde yapıyorlar bu yıl kamplarını. Hastalar geliyor oraya isterse gün boyu kalıp akşam evlerine gidiyorlar, isterse gece de aileleriyle kalıp destek alıyorlar. Üniversite öğrencileri ilgileniyor hastalarla gün boyu, muhteşem bir enerji ve sevgiyle. Hastaları güvende iken hasta yakınları ve bakıcılara gün boyu eğitimler veriliyor, yurdun dört bir yanından gelen uzmanlar tarafından. Öğreniyorlar hastalarının neden farklı davrandığını ve kendilerinin neler yapması gerektiğini. Aynı zamanda yalnız olmadıklarını öğreniyorlar katıldıkları bu güzel ailede, omuzlarına dokunan dost elini hissediyorlar. Hekimler de katılıyor bu kampa. Birbirinden değerli uzmanlardan Alzheimer hakkındaki bilgileri güncelleme fırsatı yakalıyorlar. Bir yandan da bu güzel aileden yaşama dair çok şey öğreniyorlar. Ve gönüllüler… Hiçbir ücret alınmayan, profesyonel organizasyon desteği olmadan gerçekleşiyor bu kamp. Yüzlerce katılımcı gönüllülük esası ile eğitim alıyor, yemek yiyor, eğleniyor ve Mersin’i tanıyarak ayrılıyor bu kamptan…

Kampın en büyük destekçisi, her zaman derneğin ve etkinliklerinin arkasında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi. Dernek her fırsatta Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Sağlık Kültür Daire Başkanı Dr. Hülya Atila şahsında belediye çalışanlarına şükranlarını iletiyor.

Tüm katılımcılara açık olan kamp 3 gün boyunca devam edecek…

 

TÜRKİYE ALZHEİMER DERNEĞİ MERSİN ŞUBESİ- MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

7.ALZHEİMER EĞİTİM KAMPI

 

Değerli dostlar,

“Bilgi” ve “paylaşmak” en önemli silahtır zor dönemçleri geçerken yol gösterici aradığınızda. Hele bir de sevgiyle paylaşan bir aileye katılma seçeneği varsa, bu adeta piyangodan büyük ikramiyeyi kazanmak gibidir…

Bizler bir şekilde “damdan düşen” ve çıkış yolumuzu ararken “Alzheimer Derneği Mersin Şubesi ailesi” gibi bir aileye katılarak büyük ikramiyeyi kazanmış kişiler olarak istedik ki bu ikramiyeden herkes yararlansın. “Aciz olmak” deyimini iliklerine kadar hisseden hasta yakınları bir parça nefes alsın, onlar eğitim alırken baktıkları hastaları gençlerin ve gönüllülerin enerjisi ile başka rüzgarlara yelken açsın ve tüm bunlar bizim ailemize yeni bireyler katarak sevgi yumağımız daha da büyüsün…

Tüm bunları bize koşulsuz destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yüce gönüllü desteği olmadan başaramazdık. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Burhanettin Kocamaz olmak üzere her aşamada destek olan belediye çalışanlarımıza müteşekkiriz. Tesislerimizde tecrübe, koşulsuz sevgi ve gençlerin enerjisi ile bambaşka bir boyut kazanacak. Başta Türkiye Alzheimer Derneği genel merkez ve şubeleri olmak üzere başka illerden dostlarımız da kampa eğitimci ve katılımcı olarak gelip renk katacaklar. Bu vesile ile ılık bir Mersin sonbaharında sevgiyi ve dostluğu hücrelerimize kadar hissederek umuda yeni bir anlamkatacağımıza inanıyoruz.

Aramızda olmak ister misiniz?

 

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi

Yönetim Kurulu adına

Prof. Dr. Aynur Özge (Bşk)

 

 

HASTA YAKINLARI İÇİN PROGRAM

SAAT KONU KONUŞMACI
23 EKİM 2015- CUMA
09.00-09.30 Açılış ve tanışma Prof. Dr. Aynur ÖzgeDr. Hülya Atilla
09.30-10.00 Yaşlanıyor muyuz ne? Şadiye Dönümcü
10.00-10.30 Sağlıklı yaşlanma veya aktif yaşlanma olabilir mi? Psk. Tufan Ayrık
10.30-11.00 KAHVE MOLASI
11.00-12.00 Alzheimer Hastalığını çağrıştıran işaretlerBen de hasta olabilir miyim? testi Prof. Dr. Aynur Özge
12.00-13.00 ÖĞLE YEMEĞİ
13.00-15.00 Alzheimer hastası ile yaşamak…Damdan düşenler serbest kürsüsü Psik. Kahraman KıralŞadiye Dönümcü
  24 EKİM CUMARTESİ  
09.30-10.00 Alzheimer hastalığı tedavi edilebilir mi? Prof. Dr. Türker Şahiner
10.00-10.30 KAHVE MOLASI
11.00-11.30 Alzheimer hastası ile yaşarken karşılaşılan tıbbi sorunlar ve çözüm yolları Prof. Dr. Görsev Yener
11.30-12.00 Alzheimer hastası ve yakınının sosyal ve hukuki hakları Dr. Nurullah Yücel
12.00-13.00 ÖĞLE YEMEĞİ
13.00-13.30 Alzheimer hastası ile yaşarken gereken gevşeme egzersizleri ve rahatlama yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Zülal Erkan
13.30-14.00 Mutluluğun sırları Yrd. Doç. Dr. Nurcan Gökçakan
14.00-15.00 Alzheimer Derneği,Alzheimer hastası ve yakınlarına ne vaat ediyor? Füsun KocamanAyşegül ŞimşekDr. Sultan ÇağırıcıProf. Dr. Türker Şahiner
25 EKİM PAZAR
09.30-10.00 Alzheimer Hastası ile yaşarken ev ortamını düzenlemek Uz. Hem. Fidan Karaçizmeli
10.00-10.30 KAHVE MOLASI
10.30-11.00 Alzheimer hastası ile iletişim kurmanın püf noktaları Uz. Hem. Hülya Dalak
11.00-11.30 Yatakta hasta bakımı hakkında bilinmesi gerekenler Uz. Hem. Aslıhan Yandım
11.30-12.00 Değerlendirme ve kapanış

 

ÇINARLARIMIZ İÇİN PROGRAM

23 EKİM 2015 CUMA
8.00 – 9.00 SABAH EGZERSİZİ
9.00 – 12.00 AKTİVİTE SAATİ  Çiçek tanzimi
12.00 – 12.30 YEMEK ÖNCESİ YÜRÜYÜŞ
12.30 – 14.00 ÖĞLE YEMEĞİ
14.00 – 14.30 DİNLENME
14.30 – 16.00 AKTİVİTE SAATİ  Yelda Altun Eşliğinde Ritim Çalışması
16.30 – 18.00 KAMP AÇILIŞ KOKTEYLİ YAŞLI YAŞAM MERKEZİ
24 EKİM 2015 CUMARTESİ
8.00 – 9.00 SABAH EGZERSİZİ
9.00 – 12.00 AKTİVİTE SAATİ Pasta yapımı  Ney Dinletisi eşliğinde
12.00 – 12.30 YEMEK ÖNCESİ YÜRÜYÜŞ
12.30 – 14.00 ÖĞLE YEMEĞİ
14.00 – 14.30 DİNLENME
14.30 – 16.00 AKTİVİTE SAATİ
19.00 GALA YEMEĞİ
25 EKİM 2015 PAZAR
08.00 SABAH EGZERSİZİ
09.00 – 11.00 AKTİVİTE SAATİ
12.00 -13.00 KATILIM BELGELERİNİN SUNUMU VE VEDALAŞMA

 

 

 

KAMP ORGANİZASYON KOMİTESİ
PROF. DR. AYNUR ÖZGE
AV. SEVGİ YANPAR
ABDURRAHMAN ÇOKGÜNLÜ
ÖZCAN DEMİR
NAZAN ŞENGÜL
Eğitim Programı Salon Sorumluları
NECLA BAL
SÜHENDAN ŞİMŞEK
TUFAN AYLIK
Aktivite Sorumluları
FİDAN KARAÇİZMELİ
KAHRAMAN KIRAL
ASLIHAN YANDIM
EMİNE KOCA
MELTEM METE
MUALLA BENZER
ŞENAY TOPAL
YAŞAR KARATAŞ
GÜL
Sosyal Komite üyeleri
Tüm Dernek Üye ve Gönüllüleri
İletişim : Ayşegül Şimşek
0538 516 69 99 – 0324 336 46 41

NÖROLOJİ – PSİKİYATRİ – PSİKOLOJİ EĞİTİM TOPLANTISI

22.11.2016 SALI

ALZHEİMER HASTASINDAKİ DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI

 

  18.00-18.30    ALZHEİMER HASTASINDA DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI NEDEN OLUR ?    Prof. Dr. Aynur ÖZGE 
  18.30-19.00    DAVRANIŞSAL SEMPTOMLARDA TEDAVİ STRATEJİLERİ    Uzm. Dr. Emine KAYGILI 
  19.00-19.30    DAVRANIŞSAL SEMPTOMLARDA HASTAYA VE HASTA YAKININA PSİKOLOJİK YAKLAŞIM    Psk. Mekselina ŞAHİN 

 

18 Kasım 2016 Cuma HASTA YAKINI EĞİTİM PROGRAMI

09.00-10.00 AÇILIŞ VE TANIŞMA –  Prof. Dr.Aynur Özge

Uzm.Dr.Emine Kaygılı

Dr. Hülya Atilla

Ömer Faruk Bilgin

10.00 – 10.30 Çay-Kahve Molası

10.30 – 11.00 Alzheimer’i çağrıştıran işaretler-

Prof. Dr. Aynur Özge

11.00 -11.30  Alzheimer hastalığında nasıl tanı koyuyoruz?.

Yrd. Doç.Dr. Ahmet Evlice

11.30-12.00 Alzheimer hastalığını nasıl tedavi ediyoruz?

Yrd. Doç.Dr.Anıl Tanburoğlu

12.00-13.00 Öğle Yemeği

13.00-14.00 Bende Varım! – Şadiye Dönümcü

14.00-14.30 Çay-Kahve Molası

14.30-15.00 Hobi Çalışması

15.00-16.00 Ritm Çalışması – Yelda Sanat Merkezi

19.00  Akşam Yemeği – Kırık Kadeh Restaurant

 

19 Kasım 2016 Cumartesi HASTA YAKINI EĞİTİM PROGRAMI

09.00-10.00 Alzheimer Hastalığından Korunmak

Mümkün mü? – Dr. Mustafa Seçkin

10.00 – 10.30 Çay- Kahve Molası

Panel – Alzheimer Hastalığı ile Baş etmeyi Öğreniyoruz.

10.30 – 11.00 Alzheimer Hastalığında Davranış Sorunları ve

Başetme – Uzm. Dr. Emine Kaygılı

11.00 – 11.30 Alzheimer Hastalığında Çevresel Sorunlar

Psk. Mekselina Şahin – Psk. Kahraman Kıral

11.30 – 12.00 Alzheimer Hastalığında Hukuksal Sorunlar

Av. Sevgi Yanpar  – Doç. Dr. Hakan Kar

12.00- 13.00  Öğle Yemeği

13.00 – 14.00 Rahatlama Teknikleri ve Grup Terapisi

Yrd. Doç. Dr. Zülal Erkan

14.00 – 15.00 Mutluluğun Sırları

Yrd. Doç. Dr. Nurcan Çiçek Gökçakan

Ayaş  – Elausiia – Sebaste Gezisi / Akşam Gezisi

 

Kasım 2016 Pazar  HASTA YAKINI EĞİTİM PROGRAMI

09.00-10.00 Alzheimer Hastalarının Bakım Modelleri

Doç. Dr. Nil Tekin

10.00 – 10.30 Ülkemizde Gündüz Bakım Hizmeti-

Zekeriya Alan

11.00 – 11.30 Alzheimer hastalığı için ev ortamını nasıl

düzenleyeceğiz – Uzm. Hem.Fidan Karaçizmeli

11.30 – 12.00 Alzheimer hastalığı için farklı evrelerde

kurumsal bakım ne verebilir? – Uzm. Hem. Fatma

Babalıklı

12.00- 13.00 Öğle Yemeği

13.00 – 14.00 Maket üzerinde hasta bakım eğitimi- Uz.

Hem. Aslıhan Yandım – Uzm. Hem. Fatma Babalıklı

14.00 – 15.00  Kapanış Sertifika Sunumu

 

19 Kasım 2016 AİLE HEKİMLERİ EĞİTİM PROGRAMI

09.00-09.30  Açılış

09.30-10.00 Geriatrist Gözüyle Yaşlılık                      Doç.Dr.Sevnaz Şahin

10.00-10.30 Alzheimer tanısını nasıl koyuyoruz? Yrd.Doç. Dr. Ahmet Evlice

10.30-11.00 Çay-Kahve Molası

11.00-11.30 Alzheimer hastalığı nasıl tedavi edilir?

Yrd.Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu

11.30-12.00 Alzheimer hastalığından nasıl korunuruz

Dr.Mustafa Seçkin

AKTİF YAŞLANMA BİRİMİ 2 EKİM 2016 TARİHİNDE AÇILMIŞTIR

• Bu birim sağlıklı yaşlılar ve hasta yakınları için hazırlanmıştır.
• Günlerini sınırlı alanlarda geçiren büyüklerimizin ve hasta yakınlarının kaliteli zaman geçirirken sosyalleşmeleri hedeflenmiştir.
• Bu birimde 3 adet çok amaçlı salon, 1 adet açık ve 1 adet kapalı yiyecek içecek alanı, küçük bir açık etkinlik alanı ve yeterli WC imkanı bulunmaktadır.
• Çok amaçlı salonlarda her an farklı içeriklerde sosyalleşme ve paylaşım odaklı etkinlikler planlanmıştır.
• Hazırlanan çeşitli eğitim faaliyetleriyle toplumsal farkındalığın arttırılması hedeflenmiştir.
• Hasta yakınlarının bu alanda Kurum Psikologları tarafından grup terapisi desteği de verilmektedir.
• Sosyal Hizmet Uzmanlarımız bu anlamda verilecek etkinliklerin geri bildirimler çerçevesinde gerçekleştireceklerdir.
• Bu birimden yararlanacak bireyler ayrıca tüm gün ücretsiz ikramlardan ve çay – kahve servisinden yararlanmaktadır.
• Bu bölümde çalışacak gönüllülerin yiyecek içecek alanlarında ve etkinliklerde personele destek olmasını bekliyoruz.
• Bu birim Aylık veya Günlük Üyelik sistemi ile Finanse edilmektedir. Detaylı Bilgi için 0-324-332 00 07 – 05 nolu telefonları arayabilirsiniz.

 

NÖROLOJİ – PSİKİYATRİ – PSİKOLOJİ EĞİTİM TOPLANTISI

22.11.2016 SALI

ALZHEİMER HASTASINDAKİ DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI

 

  18.00-18.30   ALZHEİMER HASTASINDA DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI NEDEN OLUR ?   Prof. Dr. Aynur ÖZGE
  18.30-19.00   DAVRANIŞSAL SEMPTOMLARDA TEDAVİ STRATEJİLERİ   Uzm. Dr. Emine KAYGILI
  19.00-19.30   DAVRANIŞSAL SEMPTOMLARDA HASTAYA VE HASTA YAKININA PSİKOLOJİK YAKLAŞIM   Psk. Mekselina ŞAHİN 

Mersin Yaşlı Yaşam Merkezi Açıldı

Tamamı bağışlarla yaratılan 4,000 metrekare kapalı alan ve 2,000 metrekare bahçeye sahip Mersin Yaşlı Yaşam Merkezi Açıldı.

6. Alzheimer Eğitim Kampı

Dünya Alzheimer Günü

21 Eylül 2013 tarihinde “Dünya Alzheimer Günü” etkinliğimizi Yaşlı Yaşam merkezi inşaatımızda ASİAD’ın sponsorluğunda yaptık.

KÜLTÜR FESTİVALİ

04 Ekim 2013 tarihinde Cumhuriyet alanında MEBİDER’in organizasyonunda birincisi gerçekleştirilen. “KÜLTÜR FESTİVALİ”nde tanıtım standı açtık.

III. ALZHEİMER EĞİTİM KAMPI

31 Ekim – 03 Kasım tarihleri arasında “III. ALZHEİMER EĞİTİM KAMPI” nı Macit özcan Tesislerinde yaptık. Hasta, hasta yakınları ve Aile hekimleri olmak üzere 3 ayrı programdan oluşan Eğitim Kampı her yıl yaptığımız kamplara göre daha çok ilgi gördü. Toplum Destekli Polislik Şubesi ile ortaklaşa başlattığımız “Parmak İzi Kampanyası”nı da kamp etkinliğimiz sırasında basın toplantısı duyurusuyla başlattık.

NARENCİYE FESTİVALİ

17 – 18 Kasım 2013 tarihinde “NARENCİYE FESTİVALİ”nde açtığımız stant üyeler arasındaki kaynaşma, yardımlaşma ve stresten uzak geçirilen iki gün olarak hafızalarımızda yer etti.

Tarsus Amerikan Koleji

05 Aralık 2013 tarihinde Tarsus Amerikan Kolejinde “Alzheimer’i önceden bilmek ve Önlemek Mümkün mü?” konulu eğitim toplantısı gerçekleşti.

TRT SANATÇISI ÖZGÜR EREN’

28 Aralık 2013 tarihinde TRT SANATÇISI ÖZGÜR EREN’in katılımıyla gerçekleşen YILBAŞI KONSERİ halkın ve basının ilgisiyle çok güzel geçti. Sanatçımız Özgür Eren başta olmak üzere geceye emeği geçen Ekinci Müzik Merkezi Saz Sanatçıları ve Ses düzenini kuran Çukurova Ses Sistemleri Yetkililerine katkıları için teşekkür ederiz.

HASTA YAKINLARINA SERBEST KÜRSÜ

02 Ocak 2014 tarihinde Moderatörlüğünü Kahraman Kıral’ın yaptığı Ticaret ve Sanayi Odasında “HASTA YAKINLARINA SERBEST KÜRSÜ” konulu eğitim toplantısı gerçekleşti.

27 Mart 2014 tarihinde, Yenişehir Kent Konseyi kafeteryasında, hastalar ve hasta yakınları için “Çay Saati” düzenledik.

 

03 Nisan 2014 tarihindeki Eğitim Toplantımızın konusu, “Alzheimer hastası ile iletişim” , Konuşmacısı Uzman Hemşire Aslıhan Yandım oldu.

19 Nisan 2014 tarihinde, Yenişehir Kent Konseyi Kafeteryasında, “TORUNUNU DA AL GEL” etkinliği yapıldı.

Rezzan Hanım, sesinizle, udunuzla ve güzel yüreğinizle “Geniş Ailemiz”e hoş geldiniz. Elinize, sesinize ve yüreğinize sağlık.

 

Sevgili Yarkın Erkılınç; bizlere sesinle, gitarınla sunduğun güzel dinleti için eline yüreğine sağlık.

 

Üroloji Uzmanı DR. NEDİM İNCE’ye Kitaplarının satışından elde edilen geliri Yaşlı Yaşam Merkezimize bağışladığı ve etkinliğimize katılarak kitaplarını imzaladığı için sonsuz teşekkürler.

Sayın Hülya İnce şahsında bugünün gerçekleşmesine katkıda bulunan tüm Yenişehir Kent Konseyi çalışanlarına teşekkür ederiz.

 

Bu etkinliğimizin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm derneğimiz üye ve gönüllülerine, bizleri yalnız bırakmayan torunlarımız da dahil olmak üzere tüm konuklarımıza, büyüklerimizin yüzlerindeki bu gülümsemeye vesile oldukları için sonsuz teşekkürler.

 

01 Mayıs 2014 tarihinde düzenlendi. Mayıs ayı Eğitim Toplantımızın konusu Alzheimer Hastası İleri Evre Hasta Bakımı (Maket üzerinde) Konuşmacı Uzm. Hemş. Aslıhan Yandım.

 

03 Mayıs 2014 tarihinde Tarsus’ta düzenlediğimiz Kadınlar Matinesine ilgi büyüktü.

 

10 Mayıs Cumartesi Palm City’de Psikologlar Günü etkinliğinde tanıtım standı açtık

 

11 Mayıs 2014 Pazar 2006 yılından beri her yıl yaptığımız “Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Geleneksel Anneler Günü Kahvaltısı” için bu yıl ARTİKA RESTORAN BALO SALONU nundaydık.
Kuşaklar biraraya gelsin ve birlikte keyifli bir gün geçirelim istedik. İtiraf edelim geri planda yaşlı yaşam merkezine bir tuğla daha koyma çabamız da vardı elbette.

Aramızda olarak bizi destekleyen ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz. Harika bir gündü.

 

Etkinlikler ve eğitimler dışında Dernek üyelerimizin katılımıyla Mersin Üniversitesi Yenişehir kampüsünde Terapi Seansları Yrd. Doç. Dr. Zülal Erkan eşliğinde gerçekleştirildi. Halen devam etmektedir. 17. Nisan. 2014 tarihinden itibaren 6. Terapi Grubu Seanslarına başlanmıştır.

Takı Tasarım Öğretmeni Hatice Temiz gözetiminde, Derneğimizde 2012 yılı başlarında açılan Takı Tasarım Kursu çalışmalarına, Avk. Sevgi Yanpar’ın ofisinde Hobi grubuna tahsis ettiği bir odada devam ediliyor.

Her ayın başında düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz genişletilmiş yönetim kurulu toplantılarımızda fikir alışverişi ile çeşitli önerilerin görüşülüp değerlendirilmesine devam edilmektedir.

MERSİN ŞUBESİ ETKİNLİKLERİ